0

Autobahn

Posted by harald on august 15, 2010 in Folk i farta |

Her står bilen.... uten bensin.

I Berlin er ikke mine venner hjemme så vi må overnatte i bilen. Bakluken på bilen kan ikke låses og vi frakter utstyr for NRK som er verdt nærmere 200 000, her må vi passe på. Vi våkner tidlig neste dag og setter snuten mot Wroclaw i Polen, ca 5 timers kjøretur fra Berlin.

Et annet problem med bilen er at bensinmåleren ikke virker, den står konstant på null.  Jeg ser ingen bensinstasjoner på ruten GPSén leder oss ut av Berlin. Jeg nevner til Eskil at vi bør ha en reservekanne og at vi må fylle opp på første bensinstasjonen vi ser.  Men den gang ei, vi går tomme for bensin et stykke ute på autostradaen. Helvete, trøbbel igjen.

Jeg må få tak i bensin og befinner meg på veier hvor det ikke er lov til bevege seg til fots, trafikken raser forbi meg i over 130 kilometer. Jeg forsøker å haike, noe som er høyst forbudt på autobahnen. Etter en stund stopper en tysker og lar meg sitte på. Det er langt mellom bensinstasjonene og vi må kjøre over 30 kilometer.

Jeg ser en stasjon på den andre siden av veien, men tyskeren sier vi må til en stasjon på riktig side av veien, det er umulig å krysse autobahnen til fots. Han må kjøre ca 5 kilometer til før vi endelig ser en stasjon på riktig side av veien. Jeg takker for turen og går ut, han har liten tid og kjører videre.

Dette går ikke tenker jeg. Jeg gidder ikke å bære ti liter bensin over tre mil tilbake til bilen. Jeg tar sjansen og kommer meg over på den andre siden av autobahnen, hopper over midtsperren  og begynner å gå til bensinstasjonen vi kjørte forbi. Dropper å haike, det er bare å gå. Flere sjåfører tuter når de ser en søndagsvandrer langs autobahnen, heldigvis dukker ikke der polizei opp og omsider kommer jeg frem til bensinstasjonen.

Jeg kjøper en ti liters kanne og fyller opp. Prøver å få kontakt med noen sjåfører, men ingen vil hjelpe. Ã… gå tre mil gidder jeg simpelthen ikke, jeg må få lift.

Atter en gang dukker det opp sigøynere, denne gangen tyrkiske. De stiller opp og kjører meg til Eskil og bilen. Atter en gang må jeg krysse autobahanen til fots. Her gjelder det å være våken. Trafikken er tett og meget rask. Jeg smetter over og klatrer over midtrabatten. To filer til å krysse, venter på en luke og kommer meg berget til bilen. Eskil fjerner varseltrekanten mens jeg fyller opp ti liter.

Atter er vi på vei. I Wroclaw venter Andrej og en god natts søvn før vi reiser videre for å møte gladgutten Alex og teamet fra NRK 1 i Auschwitz neste dag kl 11.

This post is also available in: English

Stikkord: , , , , , , ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Copyright © 2010-2022 Harald's Travels – Harald Medbøes reiseblogg All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.