0

Problemer i Kiel

Posted by harald on august 14, 2010 in Folk i farta |

Problemer med bilen...

Neste morgen ser det verre ut enn jeg trodde. Når jeg heller på vann renner det ut under bilen, her er det noe alvorlig som er feil. Vi kjører ut over den tyske grensen ingen kontroll, vi stanser på første bensinstasjon som har deler og verksted. En av betjeningen ser på motoren og finner ut at det er feil i en tkobling for slangene i kjølesystemet, men de har ikke delen vi trenger.

Eskil får satt i gang vår Garmin GPS, fått som gave av den norske importøren. Vi plotter inn en adresse til et delelager for VW. Vi kjører som kjentfolk inn i Kiel og finner frem til adressen, ingen hjelp å få der. De er i ferd med å stenge for dagen, men foreslår et delelager som er spesialister på Transporter. Atter en gang plotter vi inn en adresse og finner raskt frem. Vi blir bydd på kaffe og de sjekker om de har delen. Nei, bilen er for gammel, atter en gang får vi ikke hjelp. Klokken er over ett, det er lørdag og det virker som det kan bli vanskelig å få hjelp selv i Transporterens hjemland.

Hvis vi ikke får ordnet dette sprekker tidsskjemaet og vi vil ikke nå frem til Auschwitz i tide. Vi kjører litt på måfå og stanser på en bensinstasjon, der ser vi en mekaniker med en sixpack med øl på vei til et verksted for trailere som ligger rett ved siden av bensinstasjonen. Vi får hans oppmerksomhet og han ber oss kjøre etter ham. Atter en gang kan de ikke hjelpe. Her reparerer vi trailere, vi har ikke deler til små biler.

Vi får høre om et lokalt verksted, men de tviler på at det er åpent på lørdager. Vi tar sjansen og drar dit, men verkstedet er stengt.  Utenfor står det to unge menn og laster metallrester inn i en bil. Det viser seg å være to sigøynere fra Serbia som kjenner innehaveren. Jeg viser dem boken om sigøynere og vi får kontakt. De titter på motoren og en av dem ringer til innehaveren, han sier han skal komme.


Litt etter kommer redningsmannen, Mathias en meget høy tysker. Han ser på motoren og sier han kan fikse den, men han må improvisere. Topp, vi kan komme oss videre i løpet av dagen. Eskil og jeg drar for å spise litt mens Mathias begynner å reparere. Etter tre kvarter er han ferdig. Han måtte sette inn en Audidel, men det funker. Vi seler opp og drar mot Berlin hvor vi kan overnatte hos venner av meg  på vei til Polen og Auschwitz. Vi ble reddet av sigøynere og er på sigøynertripp gjennom Europas bakgård.

This post is also available in: English

Stikkord: , , , , ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Copyright © 2010-2022 Harald's Travels – Harald Medbøes reiseblogg All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.