8

Trafikken i Varanasi og et meget bra møte

Posted by harald on januar 11, 2011 in India |
Smug i Varanasi

Smug i Varanasi

Det er vinter i Varanasi. I natt lå jeg under et for tynt teppe og våknet forfrossen og uggen. Det har vært lite sol de siste dagene og steinhusene her holder på kulden. Marmorgulvet var iskaldt da jeg gikk inn i dusjen for å få varme, men ikke noe varmt vann i dag. Strømmen forsvinner i timevis på dagtid i Varanasi, dette er India og man tar tingene som de kommer.

Jeg har fått min egen rickshawmann, Raj. Han har de flotteste øynene jeg har sett og han kjenner Varanasi som sin egen bukselomme. Det er like godt å bruke en mann her, han stiller opp ved hotellet om morgenen og er klar for å vise meg mer av denne merkverdige byen ved Ganges. Her er det labyrinter av små smug og trange gater. Jeg ville brukt lang tid på å finne et system i gatenettet i Varanasi. Trafikkbildet i denne hellige byen er det mest intense jeg noen gang har opplevd. Her går det på millimeters klaringer og det ser fullstendig kaotisk ut, men trafikken glir som et sveitsisk urverk. Jeg har ikke sett en ulykke.

Man møter folk fra hele verden når man reiser i India og man får andre historier enn det pressen mater oss med. Siste dag i Pushkar kom jeg i prat med en jødisk kvinne fra Frankrike. Hun hadde vært på en fantastisk reise i Iran. I over to måneder hadde hun reist alene rundt omkring i landet og bare møtt positive og åpne mennesker. Hun hadde fryktet at hun ville få problemer fordi hun var jødisk, men tvert i mot, de sa hun endelig hadde kommet hjem. Også i Bangladesh hadde hun hatt en reise hun aldri vil glemme. Dacca var en ren by i hennes øyne, renere enn byene man ser i India. Både Iran og Bangladesh hører man jo stort sett bare kjipe ting om, men nå fikk jeg selv lyst til å besøke Iran og Bangladesh, kanskje det vil skje en gang i fremtiden.

Journalisten Vishvanat, Seeta og Shiva

Journalisten Vishvanat, Seeta og Shiva

På toget til Delhi traff jeg en meksikansk kvinne som er forfatter og redaktør for et kulturmagasin. Hun reiste alene og var på vei til Delhi for å ta fly til Mexico etter en tre måneders reise i India. Jeg viste henne Rrom-sigøynerreiser og fortalte at jeg jobber i Gateavisa, verdens lengstlevende undergrunnsavis. Ikke umulig at vi får rapporter fra Mexico i fremtiden. Hun ga meg et eksemplar av bladet hun jobber for. Det er skrevet på spansk, noe som er som gresk for meg, men jeg følte på meg at jeg ville møte noen som kunne ha glede av bladet.

I går skjedde det, et meget bra møte. Jeg nøt et glass med banan- og appelsinjuice på min favoritt juicebar i Varanasi. Inn kom det en vestlig ung kvinne med kastemerke i pannen og kledd i indiske klær. Hun kom sammen med to indere. Den ene hadde på seg en beret, den andre var kledd i oransje klær og var kanskje en baba, en hellig mann. Vi kom i prat, noe som skjer enkelt i India. Hun var gift med inderen i oransje klær som heter Shiva. Mannen med bereten viste seg å være journalist. Shiva og Seeta bor på Kudle Beach, Gokarna, Karnataka som ligger syd for Goa.

Trafikk i Varanasi

Trafikk i Varanasi

Der er det som det var i Goa på 70 tallet, stedet er ikke oppdaget av som mange ennå. Vi ble invitert og kunne komme når vi ville. Nettadresser ble utvekslet og vi er i kontakt i cyberspace. Seeta hadde selvfølgelig oppholdt seg flere år i Mexico og leste spansk flytende hun ble veldig glad for magasinet. Verden stemmer, spesielt her i India hvis man bare følger strømmen.

Seetaa og Shiva er i Varanasi for høre på Dalai Lama. Han skal være en ukes tid i Varanasi og holde foredrag. Et av hans favorittsteder er Buddhatempelet som er bygget der Buddha fikk en av sine åpenbaringer for ca 2500 år siden. For noen måneder siden sprengtes en terrorbombe i Varanasi, et barn døde , en turist ble livstruende skadet. Nå kryr det av bevæpnet politi. Jeg føler meg trygg i Varanasi.

Smug i Varanasi

Smug i Varanasi

Glimt fra Varanasi

Glimt fra Varanasi

Trafikk i Varanasi

Trafikk i Varanasi

This post is also available in: English

Stikkord: , , , , , , , ,

8 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Copyright © 2010-2022 Harald's Travels – Harald Medbøes reiseblogg All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.