0

Go Roma! Dag 3

Posted by harald on juni 26, 2011 in Go Roma |
Lager murstein

Lager murstein

Det er søndag og i klasserommet er det bare to romjenter sammen med de norske studentene, søndager har nemlig romjentene huslige oppgaver og må hjelpe til hjemme. Studentene har allerede hatt nytte av glosene de har lært, kommunikasjonen går bedre i de forskjellige hjemmene de bor i.

I dag skal studentene lære å lage murstein av leire. I Somcuta Mare lager de sin egne murstein og dette er et tradisjonelt romhåndverk. Det graves ut leire som blandes med vann og gress for siden å bli lagt i former for å tørke i solen. Mennene gjør det tyngste arbeidet med å grave ut og blande leire og gress, jentene legger det i former. De fattigste husene i landsbyen er bygget av soltørkete murstein. Studentene digger å stå barbeint oppi gjørma og jobbe, landsbyboerne er fascinert av at noen vil gjøre dette skitne og harde arbeidet frivillig.

Etter at arbeidet er gjort er det tid for dusj på skolen og mat hjemme hos de forskjellige romfamiliene. Etter middag skal det lages romleir med vogner og bål, landsbyboerne samler seg timevis før festen skal begynne, endelig skjer det noe utenom det vanlige i Somcuta Mare.

Igjen er trioen her, toner og harmonier fra bass, trekkspill og fiolin fyller leirplassen. Dette er dyktige musikere som ofte spiller i brylluper og fester for rumenere. Bålet er tent og like ved sitter mannen som er ekspert i å flette kurver, også dette er et tradisjonelt romhåndverk. I flere hundre år reiste de langs veiene og samlet grener som ble preparert og flettet sammen til kurver i alle størrelser. Vognene ble fylt opp og kurvene solgt eller byttet mot mat før man igjen slo leir og samlet inn materiale til flere kurver, slik reiste de fra landsby til landsby på den lange reisen mot Vest.

Mat og drikke + røyk - kr 60

Mat og drikke + røyk - kr 60

Adrian fyller tyve år

Adrian fyller tyve år

Gruppen på vei til å lage murstein

Gruppen på vei til å lage murstein

Lager murstein

Lager murstein

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Copyright © 2010-2021 Harald's Travels – Harald Medbøes reiseblogg All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.