0

Go Roma! Dag 9

Posted by harald on juli 2, 2011 in Go Roma |
Go Roma!

Go Roma!

Klokken ti parkerer minibussen ved skolen og landsbyboerne samler seg for å si farvel. Klemmer og håndtrykk utveksles mellom de norske studentene og landsbyboerne. Det er litt vemodig, plutselig er det hele over.

Jeg håper de norske studentene nå har andre historier å fortelle når de kommer hjem. I norsk presse er det stort sett bare negative historier om romfolket som tigger og stjeler i Norge. De norske studentene har vært gjester hos romfamilier og lært romkulturen å kjenne på en annen måte enn hva norsk presse tuter oss ørene fulle med på hjemmebane. Noen romaniord har de også lært seg så nå kan de kommunisere med tiggerne i Oslo.

Go Roma-prosjektet er bare en dråpe i havet for å demme opp mot hatet mot romfolket som brer seg som ild i tørt gress i Europa. Romfolket utsetter Europa for en viktig provokasjon, innen få år vil vi se om vi har lært av vår nære historie eller om vi vil gjenta den mørke delen med utvisninger og interneringsleiere. I Frankrike, Italia og andre land utsettes romfolket for en behandling som minner om hva de ble utsatt for på trettitallet i Europa før andre verdenskrig, tiden vil vise om vi har lært eller om vi skal gjenta den grusomme historien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Copyright © 2010-2021 Harald's Travels – Harald Medbøes reiseblogg All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.