1

Teknival Romania 2011

Posted by harald on august 18, 2011 in Romania |
Teknival

Teknival

Vi traff dem tilfeldigvis på en utendørs fiskerestaurant mellom Sighetu og Baia Mare. En gjeng med 11 ungdommer og en hund fra Østerrike. De reiste med en bobil og 3 store Mercedes varebiler fullastet med teknoutstyr, aggregater, lyd- og lysutstyr og alt annet man trenger for å lage en teknohappening. De var en del av flere tropper fra vest Europa med teknosoldater som skulle skape årets Teknival i Romania.

Teknival skjer årlig og ofte i øst Europa, i fjor skjedde det i Tsjekkia, i år var det Romania som sto for tur. Disse festivalene skjer helt «underground», det er ingen annonsering eller info på nettet, her er det jungeltelegrafen som gjelder. Og det beste av alt er at Teknival ikke er kommersiell, det er gratis adgang og billig mat og drikke. Den kommersielle teknofestivalen i Romania i år heter Transilvania Calling, men der koster det 100 Euro å komme inn og det er høye priser på alt som er til salgs inne på festivalområdet. Den hadde vi droppet å dra til og var altså så heldige at vi møtte på en av teknotroppene til Teknival.

Hemmelige merker på veien til Teknival

Hemmelige merker på veien til Teknival

Vi fikk vite omtrent hvor festivalen skulle skje, et sted midt i Romania, men vi fikk ikke noen folder eller lignende. På veien ved festivalområdet skulle det være hemmelige merker som viste hvor man skulle kjøre. Det var ikke enkelt å finne frem. På veien møtte vi andre velutstyrte biler med teknofreaks som hadde kjørt seg ville, men omsider fant vi frem. Et meget fett område for en slik happening, nede på en slette ved en elv og høye fjellvegger og skogkledde åser omkring. Festivalen var allerede i gang, ca 20 anlegg sendte ut lyd på full guffe, tekno, tekno, og atter tekno. Da det begynte å mørknes satte de på fete lysanlegg og stedet ble transformert til en happening jeg aldri har sett maken til. Urbane lyder og lys som gjorde skogen og naturen til et magisk bakteppe for deltagerne. De hadde kommet fra Frankrike, Italia, Østerrike, Tyskland og andre steder i vest Europa for å gi Romania en teknohappenig av de sjeldne.

Selvportrett i teknotilstand

Selvportrett i teknotilstand

Jeg var omgitt av døgnvåkne ungdommer i tyveårene i de to døgnene vi var der. Jeg var eldste mann til stede, men dette var noe jeg virkelig satte pris på å få oppleve. Da det sto på som verst var det som om vi reiste på en planet drevet av kosmisk musikk på vei gjennom det uendelige kosmos. Det er vanskelig å sette ord på dette, men bildene håper jeg gir et lite inntrykk av årets Teknival i Romania.

Stikkord: , , , , ,

1 Comment

  • Jerome sier:

    Veldig bra !

    Det eksisterer fortsatt i hele Europa, utenom i skandinavia. Store teknivaler eller freeparties, har selv organisert en haug og kjører fortsatt rundt i Mercedes lastebil 🙂

    Kollektiv frihet noe av det største i verden ! Sjekk spiral tribe/network23 de startet det hele.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Copyright © 2010-2021 Harald's Travels – Harald Medbøes reiseblogg All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.