0

Test av jetovnen

Posted by harald on juni 16, 2012 in Romania, Romanipe |
Musikere i Brașov

Musikere i Brașov

Neste dag bruker vi til å finne riktig isolasjon til jet ovnen. Vi er på forskjellige steder hvor de selger byggematerialer. Vi ser etter Lecakuler, men de er vanskelige å oppdrive. Endelig løser det seg i en blomsterforretning. Der finner vi keramiske kuler som brukes til trenering, dette er perfekt isolasjon for en jet ovn. På kvelden besøker vi Matei Gabor og gir ham isolasjonsmaterialet. Han har den uisolert protypen ferdig med plass klar til isolasjonen. Jet ovnen er litt større enn vi tenkte oss, men et godt eksempel på blikkenslagerarbeid av høy klasse. Neste gang vi bestiller noe av Matei Gabor vil han gjerne ha tegninger med mål i cm. Vi blir enige om å teste ovnen neste dag. Eirik sier farvel til Matei Gabor og hans familie. Her kryr det av barnebarn, sønner og svigerdøtre, det er en slekt jeg er glad for å kjenne. Eirik er lettet over at vi får levert riktig isolasjon før han forlater Brasov. Han er sikker på at Matei har laget en ovn som vil fungere, men om han selv skjønner hva han har laget er en annen sak. Selv har jeg liten erfaring med denne typen ovner og jeg ser frem til å få den demonstrert.

Nattoget til Budapest går ved 21 tiden og jeg følger Eirik til stasjonen. Nattog til Budapest er en behagelig måte å reise på. Vi sier farvel og møtes i Oslo i juli en gang. Devlesa er det siste jeg sier til ham før han entrer toget. Det betyr må Gud være med deg på reisen, på romani.

Matei tester jetovnen

Matei tester jetovnen

Testen av jet ovnen går over all forventning og Matei Gabor blir mektig imponert over hvor effektivt jet ovnen er. Mulig han vil produsere den for salg i Romania og intet er bedre. Vi skal samarbeide med Matei Gabor for å finne flere grønne produkter som han kan produsere. Vi tenker på enkle løsninger for oppvarming av vann ved hjelp av solvarme, dette kan integreres i blikktaket som skal lages til det første huset som oppføres i september. Håper Matei får øynene opp for at hans håndverk kan brukes til å utvikle økoprodukter og at han her finner et nytt marked.

Dagen etter kjører Bogdan og jeg til Somcuta Mare. Det er første gangen han skal besøke og bo i en romlandsby, men han føler seg trygg. Tudor har besøkt ham i Brasov og de kjenner hverandre, men det er meget sjeldent en rumener begir seg inn i en romlandsby for å overnatte, han skal bli i tre netter. På veien stopper vi innom en engelsmann som selger helsekostprodukter fra Romania, han eksporterer til flere land i Europa, men Norge er ennå ikke blant de som nyter godt av disse flotte produktene. Jim Turnbull som er direktør for SC Transylvania Food Company Srl er hjemme og viser oss rundt. Han har nylig oppført et matproduksjonssted godkjent av lokale helsemyndigheter og Unesco. Det er et kort , men hyggelig møte vi har med Jim før reisen går videre. Gå inn på www.fooddevco.com og finn ut mer.

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Copyright © 2010-2021 Harald's Travels – Harald Medbøes reiseblogg All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.