1

Kronikken i VG

Posted by harald on juli 20, 2012 in Romanipe, Ukategorisert |

Om kronikken: «En «Osloavtale» for Romfolket», på trykk i VG 18. juli. 2012.

Kronikken ble skrevet om natten, uten tanke på hvor den skulle publiseres. Da jeg fant tittelen gikk det relativt greit å skrive teksten. Ut fra de erfaringer jeg har etter diverse reiser blant forskjellige romklaner i Romania de siste ti årene føler jeg meg forpliktet til å være med i debatten rundt denne problematikken.

Da jeg våknet så jeg gjennom nattens arbeid og skrev litt mer. I samme øyeblikk jeg satte punktum tikket denne mailen fra VG inn:

Hei,
Kunne du skrevet en kronikk om forholdene i Romania for VG? Slik du ser det – og slik organisasjonen romanipe ser det? Så kan man sette romfolkets situasjon litt i kontekst?
4500-5000 tegn inkl. mellomrom. Helst så kjapt som mulig.

Mvh Jorun J. Berntsen
Fungerende debattredaktør VG

God timing, nesten magisk. Jeg skrev tilbake at jeg i dette øyeblikk hadde en kronikk klar, om enn litt annerledes vinklet enn det VG ønsket. De ville opprinnelig ha en kronikk om romfolkets situasjon i Romania, men falt altså for En «Osloavtale» for Romfolket. Mange hyggelige tilbakemeldinger etter at den ble publisert og jeg føler at noe av trykket har lettet. Nå må vi på den videre veien fremover holde hodet kaldt og hjertet varmt.

Anbefaler også lesing av kronikken «Livet i Somcuta Mare» av Dagfinn Nordbø, hvor også organisasjonen Romanipe er nevnt.

Stikkord: , , , , ,

1 Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Copyright © 2010-2022 Harald's Travels – Harald Medbøes reiseblogg All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.