0

Livet i Grävsta

Posted by harald on juli 18, 2012 in Sverige |
Meg med bagasje Grävsta juni 2012

Meg med bagasje Grävsta juni 2012

Jeg sjekker mail og ser på nyheter mens flyet nærmer seg Sverige, etter to og en halv time er jeg der. Jeg blir hentet av min elskede og vi kjører til Grävsta.

Det skal arrangeres «konstvecka» på Grävsta og det er en av grunnene til at jeg skal på besøk. 7 rombilder som måler 2 x 3 m er sendt over og skal henges i trærne rundt kollektivet. Det er deilig å være tilbake blant disse menneskene som har skapt sitt eget univers 6 mil utenfor Stockholm. Bofellesskapet har eksistert i mer enn 15 år og utvikler seg stadig. Dette er et hjem hvor barn har vokst opp, nå er barna blitt unge menn og kvinner, livet går videre.

Det er utrolig å oppleve nærheten mellom de som bor her. Deilige måltider prepareres med nærreist mat, alt de trenger finnes her. I hagen er det urter og det som trengs av grønnsaker. Vi våkner av hanen som galer og påfuglen som hilser morgenen med enda høyere påfuglsang. Til frokost henter jeg egg lagt av de frieste hønene jeg har opplevd. De går fritt blant kalkuner og med den flotte påfuglen som stadig slår ut med sine fargerike, nesten psykedeliske halefjær, det er som å bevege seg gjennom et lite eventyr. Her har de hatt høns lenge og nå har de et knippe med de beste hønseraser. Eggene smaker fortreffelig og det gir en helt annen opplevelse og hente dem direkte fra der de kommer fra enn å gå seg vill blant handlereoler i et «Pushwagnertegnet» kjøpesenter.

Fotografi i trærne

Fotografi i trærne

Monteringen av bildene går bra med effektive hjelpere. Et bilde skal henges mellom to høye trær, de er høyere enn vi har stige til. Da blir det kastet line opp mellom grenene og bildet blir heist opp 10 m perfekt. De 7 bildene henger så bra at jeg lar dem bli hengende etter at «konstväckan» er over. Neste sted bildene skal stilles ut er i Hurdal 4. august, det skal jeg blogge om så følg med hvis det har interesse.

Den kreative uken på Grävsta fikk stedet til å blomstre. Alle var med! Barn og voksne jobbet sammen. Eventyrhytta, som ble laget for over ti år siden i tuntreet utenfor hovedhuset, ble pyntet opp og sikret. To biler ble dekorert. De kom inn som straighte kjøretøy og forsvant ut på de svenske veier som fargerike og personlige fremkomstmidler. Dette er voksne folk som har beholdt barnet i seg og fortsetter leken på fullt alvor, herlige vibber.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Copyright © 2010-2022 Harald's Travels – Harald Medbøes reiseblogg All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.