Boka Rrom – Sigøynerreiser

1

RROM SigøynerreiserRrom – sigøynerreiser er en tekst- og billedbok om sigøynerne i Romania. Over en periode på fem år har den anerkjente fotografen Harald Medbøe dokumentert og bodd blant romanifolket i Romania. Boken er en unik fortelling om deres hverdag og tradisjoner. Gjennom dempede tekster og ildfulle fotografier settes enkeltskjebnene i fokus, men boken plasserer også sigøynernes tradisjoner i et sosialt og historisk perspektiv. Det humanistiske og mellommenneskelige perspektivet går som en rød tråd gjennom boken. Den er utstyrt med et forord av Jahn Otto Johansen, journalist og vinner av den internasjonale sigøynerprisen, Premio Hidalgo. Harald Medbøe har tidligere gitt ut tekst- og billedboken Advokat Hermansen – byoriginalen i ord og bilde (1984), selvbiografien Shit – en cellebiografi (2001) og bluesplaten Boredom Hotel (1996).

«Sigøynerne, eller Rroma som de selv kaller seg, er Europas største minoritet og den det diskrimineres mest mot. De er sanne europeere som beveger seg på tvers av nasjonale grenser og stengsler. Sigøynernes grenseløse hjemland – romanipe – er det Europa vi alle burde tilstrebe.

Harald Medbøes bok er som et fargerikt smykkeskrin i vår grå og konforme hverdag. Ut fra hans bilder og tekst trer det fram en livsvilje og livsglede som vi alle kan ha noe å lære av.»

– Fra Jahn Otto Johansens forord

Boka kan bestilles direkte hos Futurum Forlag gjennom deres nettbutikk!

1 Comment

  • Dagny Drage Kleiva sier:

    Hei

    jeg er interessert i å kjøpe sigøyner-boka di, men fikk ikke til å bestille den gjennom linken. Kan du sende meg en link, eller kontaktjeg kan bruke for å bestille den?
    mvh
    Dagny Drage Kleiva

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Copyright © 2010-2023 Harald's Travels – Harald Medbøes reiseblogg All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.