2

Pushkar, India

Posted by harald on desember 29, 2010 in India |
En røyk Frakfurt Airport

En røyk Frakfurt Airport

Hver eneste dag er en reise, enten jeg er hjemme eller utenlands. I skrivende stund er jeg i Pushkar i Rajasthan i India. Foreløpig funker iBook´n som den skal og nå kan dere bli med på denne reisen.

Hverdagsliv i Delhi

Hverdagsliv i Delhi

Det er andre gang jeg er i Pushkar og min tredje reise til India. Første gang var i 1972, og av mange grunner skulle det ta meg 38 år å komme tilbake hit. Det var fantastisk å være her i 2009 og likedan nå. Jeg tror jeg må prøve å få til en reise i året for å holde balansen mellom øst og vest i mitt indre. Reisen i 2009 ble beskrevet i Gateavisa nr 188 med tittel: India, no problem. Reisen i 1972 er med i boken: Shit, en cellebiografi som kom ut på Press i 2001.

Atter en gang skal vi til India, til denne merkverdige virkeligheten som utfolder seg på det indiske subkontinent. Ja merkverdig er den og så annerledes enn den virkeligheten vi har meislet frem i Vesten. Jeg reiser med en venn, en god venn som har betalt min billett, noe jeg ikke selv hadde råd til. Han er på alder med min eldste datter og mange spør oss om han er min sønn. Slik blir det når en 62 åring reiser med en 33 åring. Vel, vi funker bra og er begge på en slags dannelsesreise, noe som er populært for tiden.

Medbragt laks nytes på flyplassen i Frankfurt

Medbragt laks nytes på flyplassen i Frankfurt

I dag er det onsdag, vi bestilte billetten mandag. Tirsdag flyr vi fra Gardermoen via Frankfurt med SAS. Etter noen timer venting hvor vi blant annet spiser rimelig medbrakt laks, går vi inn i en jumbojet fra Air India. Vi passerer førsteklasse hvor det er mulig å slå ned setene til seng, men vi flyr på turistklassen og må prøve å finne en behagelig sittestilling de neste ni timene. Vi ankommer Indira Gandi Airport som er nybygget. Det regner lett og temperaturen er behagelig for nordboere som oss, for inderne er det vel annerledes, det er vinter i Delhi. Første natt bruker vi Rak hotell like ved Main Marked street hvor backpackerne samler seg. Det er mange av dem i alle aldre. Flere reiser med barn og det virker som India funker for besøkende.

Vi bestiller en bil med sjåfør for neste dag. Vi skal til Pushkar i Rajasthan for å møte våre Banjarevenner, Indiske romfolk. Da vi var her i fjor ga min venn dem penger for å bygge et hus. Indere vi snakket med var meget skeptiske og trodde aldri våre venner ville bygge huset, også i India har visst romfolket et anstrengt rykte. Huset er bygget de har sendt oss bilder via mobiltelefon, og vi planlegger å feire nyttårsaften sammen med våre venner som lever i det lille huset i ørkenen like utenfor Pushkar.

Piloten på flight AI120 Frankfurt - Delhi 28.-29. des 2010

Piloten på flight AI120 Frankfurt - Delhi 28.-29. des 2010

Indira Gandhi Airport

Indira Gandhi Airport

Indira Gandhi Airport

Indira Gandhi Airport

Ledninger Delhi

Ledninger Delhi

This post is also available in: English

Stikkord: , , , ,

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Copyright © 2010-2021 Harald's Travels – Harald Medbøes reiseblogg All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.