0

Barefoot College

Posted by harald on januar 9, 2011 in India |
Barefoot College

Barefoot College

Vi ble i Pushkar i seks døgn. For banjarefamilien må det være himmelsendt å ha Kaare på besøk. Nå sitter de i et lite, men eget hus og har sin egen kamel. Han dro med familien til den større nabobyen Ajmer og kjøpte sykler til barna, noe de sikkert aldri har hatt. Matvarer ble også kjøpt inn og om kveldene spiste vi forskjellige kjøttretter, av lammekjøtt, kylling og kanin under åpen himmel ute i ørkenen. I den hellige byen Pushkar serveres det verken kjøtt eller egg på restaurantene og alkohol er ikke åpenlyst til salgs, dette er jo Brahmans by så her følges en tradisjonell vegetarisk Hindi-meny. Jeg savner i grunnen ikke kjøtt når jeg er her, med matfilosofien som praktiseres her kunne man brødfø hele planeten.

Jeg fikk en melding på Facebook om at Pushkar bare er en kulisse, alt er falskt, falskt, falskt… Pushkar er en liten perle i mine øyne. OK, det er en turistmagnet og man kan bli gående som en av dem på handle- og kikketur i de trange smugene i Pushkar. Vi oppholdt oss mest i ørkenen sammen med våre sigøynervenner. Ser man bare kulissene blir det meste tomt og falskt, vi møtte mennesker som er blitt våre venner. Pushkar er liten og oversiktlig og et bra sted å begynne en reise i India.

Barefoot College, afrikanske kvinner under opplæring

Barefoot College, afrikanske kvinner under opplæring

En dag kjørte vi 2 timers tid til «Barefoot College» (barefootcollege.org) som er en indisk økobevisst organisasjon som produserer solfangere, solcellepaneler, og andre hjelpemidler for å bringe lys og varme til landsbyer. Her læres kvinner opp via et seks måneders kurs til å produsere og drive solfangere og solcelleteknologi. Da vi var på besøk hadde de elever fra flere steder i Afrika, Jemen, Ukraina etc. på kurs. Organisasjonen ble startet i 1972 og har utdannet tusenvis av kvinner som har brakt lys og viten til isolerte småsamfunn rundt omkring på hele planeten. Jeg tenkte at dette kanskje kunne være interessant for våre banjarevenner, men det virket ikke som de tente på det da vi var der. Vi klarer oss, sa de, vi har alltid levd som vi gjør og det holder for oss, men en oppladbar radio ville de gjerne ha. Kaare trådte til igjen og nå blir det også musikk i det lille huset.

Barefoot College

Barefoot College

This post is also available in: English

Stikkord: , , , , , , ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Copyright © 2010-2022 Harald's Travels – Harald Medbøes reiseblogg All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.