0

Familien, huset og kamelen

Posted by harald on januar 2, 2011 in India |
Meditasjon

Meditasjon

Det er ca 450 kilometer fra Delhi til Pushkar, en biltur som vil ta 7 – 8 timer på indiske veier og i indisk tempo. Vi reiser fra Delhi ved 8 tiden og kjører inn i morgenrushet gjennom blandingen av morgendis, smogg og diverse røkelseslukter og den karakteristiske eimen av forskjellige curryretter som tilbredes. Sjåføren virker rolig og våken, han kjører trygt gjennom trafikken som for oss fra den velordnede verden virker totalt kaotisk. Ikke bare kjører de på venstre side av umerkede veier, men her er alle mulige fremkomstmidler blandet sammen. Ingen trafikkskilter eller røde og grønne lys. Tuktukene svirrer rundt som hissige veps og kommer seg frem over alt. Biler, slitne busser, overfylte lastebiler, oksekjerrer og kameler beveger seg som blodlegemer i en blodåre gjennom forskjellige landsbyer hvor det er full aktivitet langs veien. Inntrykkene strømmer på gjennom alle sanser. Vi kommer ut på motorveien mot Bombay, her er det adskilte kjøreretninger og det virker tryggere. Men det er mange ombygninger og det hele virker temmelig uferdig. Dekorerte lastebiler på alle kanter, alt virker mer organisk enn hos oss i Vesten.

Vi kommer til Pushkar ved 17 tiden, solen er allerede på hell og vil forsvinne ved 19 tiden, i India kommer natten raskt. Som vi gjorde for ett år siden tar vi inn på Pushkar Lake Palace Hotel, et sted med fantastisk utsikt over den kjente Pushkar Lake omgitt av templer. Pushkar er det eneste stedet i India hvor det finnes et tempel tilegnet den største guden av dem all nemmelig Brahman.

Familien og huset

Familien og huset

Vi drar ut til våre venner som bor i ørkenen rett utenfor Pushkar. Nå får vi se huset som familien har bygget mens vi har vært borte. Da de bygde det var det ment å bli større, men myndighetene kom og rev ned halve huset. Uansett har det lille huset gitt familien trygghet og bedre vern når været står på som verst. I Pushkar kan det bli nærmere 50 grader celsius om sommeren og i perioder regner det kraftig. Familien består av mor og far, 7 gutter og en jente på ti år. Det er kommet et familiemedlem til, kamelen Oscar. Den er ni måneder gammel, men allerede en stor kamel. Den ble kjøpt inn via min venn under årets kamelmarked. Kamelmarkedet er en årlig hendelse i Pushkar og skjer i november, ofte kan det komme så mange som 200 000 mennesker og 30 000 kameler til markedet. I år regnet det under hele markedet og mange kameler frøs i hjel.

Sadhu, Oscar & Kåre

Sadhu, Oscar & Kåre

Sadhu er den vi har mest kontakt med, han er 17 år og en våken og tilstedeværende ung mann. Han sover hos oss i hotellet mens vi er i Pushkar. Her er det elektrisitet og lys, tv og hele pakka. Og seng med laken, rene luksusen i forhold til huset ute i ørkenen.

This post is also available in: English

Stikkord: , , , , , , , , , , , , , , ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Copyright © 2010-2022 Harald's Travels – Harald Medbøes reiseblogg All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.