0

Nyttårsaften i Pushkar

Posted by harald on januar 3, 2011 in India |
Dans

Dans

Vi kom til Pushkar for å feire nyttårsaften og Sadhu har planene klare, vi skal på sigøynerfest med dans og musikk. Han har skaffet sjåfør og bil og vi kjører en halv times tid til nabobyen Ajmer. Vi stanser utenfor et hotell som er halvferdig bygget, vi går inn mellom stillaser og kommer ut til et hageanlegg med forskjellige små hus og scener. I en av bygningene er det et slags diskotek. Vi går inn mellom politimenn med lange køller, en har til og med hagle med patronbelte over skulderen, de slipper oss inn. Vi går inn blant laserstråler, blinkende discolys, suggererende rytmer og par som danser. Men plutselig dukker politimennene opp og geleider oss myndig og bestemt ut av stedet, de sier ikke hvorfor. Siden får vi vite at det var totalt forbudt for single menn å komme inn der.

På en av scenene danser en av kusinene til Sadhu, Raki. De kalles Banjare og tilhører en av de 14 klanene som for tusen år siden reiste mot Vest og ble til det vi kjenner som sigøynere eller rom. Det er en nytelse å ha Raki til å danse oss inn det nye året. Bak henne sitter et banjareorkester og jager henne ut i en vill dans. Det hele ender med fyrverkeri og reisen fortsetter inn i et nytt år.

This post is also available in: English

Stikkord: , , , , , , , , ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Copyright © 2010-2021 Harald's Travels – Harald Medbøes reiseblogg All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.