6

Papirdrager og matinfeksjon

Posted by harald on januar 13, 2011 in India |
Drageselger

Drageselger

Hundrevis av papirdrager svever over Ganges i Varanasi. Det er småguttene som sender dem ut fra de flate hustakene eller fra ghatene. Noen står like ved likbålene og sender dragene høyt til himmels. Jeg ser noen småjenter som lekte gjemsel rundt likbålene, de smiler og ler. Her går livet og døden hånd i hånd. Stadig vekk bæres det inn flere kropper og mer ved. De døde er pyntet med blomster og gullglinsende stoffer, det er ikke triste vibrasjoner her, men liv liv liv. Bålene tennes, det tar ca tre timer å brenne opp et lik, folk står nær og livet går videre. I Vesten er døden tabu, her er den en del av livet og gjemmes ikke bort. I Vesten tvinges vi til å leve i livshjulets eiker i institusjoner for gamle, institusjoner for barn, her lever de i selve hjulet.

Kyllingslakt

Kyllingslakt

I går kjøpte jeg en kylling til Raj min rickshawmann. De selges levende og slaktes og flåes der og da, en ferskere kylling har jeg aldri kjøpt.

Akkurat nå sliter jeg med en matinfeksjon, jeg kaster opp og skiter vann. Jeg kjøpte noe fra en av de mange gatebodene som tilbyr indisk fastfood, men det tålte jeg visst ikke. Dette er også en del av det å reise i India og noe man må regne med, men det går nok over.

Dette er min siste dag i det betagende og tankevekkende Varanasi. Et sted man aldri glemmer etter å ha besøkt det. I dag skinner solen og det er godt og varmt her, men de siste dagene har det vært kjølig og disig. Vi har bestemt oss til å reise til Puri på østkysten syd for Calcutta. Der finnes visstnok de vakreste strendene i India, det skal bli godt med sandstrender, palmetrær og varme. Vi tar toget i kveld og kommer frem dit i morgen formiddag hvis vi er heldige. Det er visst streiker i jernbanen for tiden og andre jeg har snakket med har blitt forsinket 12 timer eller mer, det er bare å krysse fingrene og ta det som det kommer.

Ved til likbål

Ved til likbål

Kyllingslakt

Kyllingslakt

Pyntet likbåre

Pyntet likbåre

Kyllingslakt

Kyllingslakt

Telenorreklame i Varanasi

Telenorreklame i Varanasi

Burning Ghat

Burning Ghat

Burning Ghat

Burning Ghat

This post is also available in: English

Stikkord: , , , , , , , , , , , , ,

6 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Copyright © 2010-2021 Harald's Travels – Harald Medbøes reiseblogg All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.