0

Togtur til Varanasi

Posted by harald on januar 10, 2011 in India |
Camilla, Kaare, Sadhu og meg i toget på vei til Varanasi

Camilla, Kaare, Sadhu og meg i toget på vei til Varanasi

Kaare vil ha med Sadhu til Varanasi så vi drar alle tre med toget fra Ajmer til Delhi som første stopp. På veien får jeg vite at Camilla, moren til Sadhu, og hans kusine Shanti også skal være med og de kommer etter oss for å møte oss dagen etter i Delhi. Sadhu har aldri vært i Delhi og tog har han bare reist med tre ganger, han nyter reisen til fulle.

Delhi er som alltid hektisk. Folk driver med handel på alle bauger og kanter. Her skifter penger hender raskere enn man kan telle. Det yrer av liv. Sadhu blir med Kaare på McDonalds, noe han elsker og de rekker et par turer dit i løpet av de to døgnene vi er i Delhi. Camilla og Shanti dukker opp som avtalt, slitne etter en lang busstur fra Pushkar til Delhi. Vi bestiller billetter til Varanasi dagen etter.

Likbål i Varanasi

Likbål i Varanasi

Inn i toget på ordinær sleeper. Ã… ta tog i India er som å bevege seg inne i blodsystemet til organismen India. Jeg bruker fotobagen som sovepute i øverste køye. En kollega av meg ble en gang frastjålet fotoutstyr og filmer på vei fra Varanasi. Jeg føler det er relativt trygt, man må bare være våken og følge med. Det er godt å se banjarefamilien i en togkupé. Her selges det te og mat og atmosfæren er god. Litt lengre inn i vognen sitter en gruppe tibetanere, gode vibber. De er på vei for å møte Dalai Lama som kommer til Varanasi 12. januar.

Varanasi regnes som det eldste kontinuerlige bysamfunn på kloden. Her brennes det nærmere tusen lik pr dag og dette har pågått i uminnelige tider. Det er to ghater som brukes, tilfeldigvis fikk vi hotell med utsikt til den minste av dem. Jeg fikk høre at Varanasi både er krevende og givende å besøke. Etter noen timer her merker jeg intensiteten. Det har vært myriader av inntrykk og reisen fortsetter.

Farvel Pushkar

Farvel Pushkar

Sadhu på vei til Delhi

Sadhu på vei til Delhi

Glimt fra togtur

Glimt fra togtur

Tibetansk munk på toget til Varanasi

Tibetansk munk på toget til Varanasi

Vasker klær i Ganges

Vasker klær i Ganges

Selger chai på toget til Varanasi

Selger chai på toget til Varanasi

Etter et renselsesbad i Ganges

Etter et renselsesbad i Ganges

Hellig ku i Varanasi

Hellig ku i Varanasi

Baba i Varanasi

Baba i Varanasi

Camilla i Varanasi

Camilla i Varanasi

Siste bilde fra første dag Varanasi

Siste bilde fra første dag Varanasi

This post is also available in: English

Stikkord: , , , , , , , ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Copyright © 2010-2021 Harald's Travels – Harald Medbøes reiseblogg All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.